måndag 3 februari 2014

Januari - en bra omgång!

Till och börja med så kan jag avslöja att den knackiga bakväxeln i fredags inte alls berodde på isbildning. Två brott på kedjan kunde konstateras på lördagsmorgonen! Och med tanke på att jag cyklat med en dålig kedja under en längre tid fanns det liksom ingen tvekan om att även kassetten även den var tvungen att bytas. Ett projekt som krävde införskaffande av diverse verktyg jag tidigare aldrig haft äran att bruka! Verkstadskillen på Sigge Cykel höll en lång förevisning i hur man använde dessa redskap för att vrida av kassetten, kapa kedja och få allt på plats igen. (Jag verkligen älskar denna typ av personlig service där man verkligen känner sig väl behandlad!) Jag var faktiskt lite beredd på att jag inte skulle klara av detta själv (dåligt självförtroende!), men det gick alldeles lysande!
 Den gamla kassetten...
 Den nya...

På söndagsmorgonen var det premiärtur med de nya delarna. En härlig känsla när man märker att allt sitter och fungerar där det ska. Nu är man liksom inte orolig att göra detta byte nästa gång. Jag ska dock investera i en kedjemätare för att hålla koll på hur sliten kedjan är. Det är onekligen billigare att byta en kedja än BÅDE kedja och kassett!

Min söndagstur resulterade i 38 tagna zoner och roligast av allt... Plats 10 i Stockholmstabellen! En rekordplacering för mig. (Har slutat 11 flera gånger.) Att jag dessutom gick upp i division 1 gjorde inte saken sämre!
Min kollega och turfvän Speedmaster100 befinner sig nu i samma division som mig. Vilket hade varit riktigt roligt om det inte vore för att sportlovet infaller denna omgång: En hel veckas turf går bort när jag åker skidor i fjällen med min familj. Nåja, man kan ju ha tråkigare än att susa ner för pister hela dagarna... och jag råkar veta att det finns två zoner högst uppe på varje fjälltopp ;-)

För övrigt så vaknade jag till en härlig kartbild i morse... och  ett zonförslag som blivit godkänt!

 
Tyvärr hade jag ingen möjlighet att turfa vare sig igår, söndag, eller idag. Men jag brukar ju vara seg i starten varje omgång. Snart så kör jag igång på riktigt igen!
 

2 kommentarer:

speedmaster100 sa...

Jag är seriöst imponerad över din "mekning"! Jag som hade problem med att byta bromsbeläggen bak känner mig 2:a. ;)

Andreas Hovare sa...

Jag har ännu inte bytt några bromsbelägg - det kanske kommer att visa sig vara den största utmaningen! ;-)