onsdag 19 februari 2014

Lästips: IMB - International Mountainbike Magazine

Det finns mycket intressant att läsa på nätet om man vill frossa i mountainbike.
Jag tänkte börja dela med mig av några av de sidor jag själv frekvent besöker.
Först ut är IMB - International Mountainbike Magazine:
 
Latest Mountain Bike Magazine
Photo: IMB
 
IMB utkommer med en digital version varannan månad. Prenumerationen är gratis och du kan enkelt ladda ner det senaste numret - och äldre utgåvor - på deras hemsida: http://www.imbikemag.com/
Varje nummer innehåller ca 150 fullmatade sidor med tester, teknik, mektips och resereportage varvat med reklam, läsarnas galleri och tävlingar. Som många andra mtb-relaterade sidor och e-zines så ligger det stora fokuset på downhill. Varför vet jag inte, men det gör inget för IMB kan stoltsera med kanske de bästa mtb-fotograferna som finns just nu. Som gammal fotograf OCH mtb-fantast är det en fröjd att ta del av dessa bilder.
Fördelen med att detta är en digital utgåva är de inbäddade filmerna. Varje nummer fyllt med högupplösta filmer av samma klass som stillbilderna som skänker en extra dimension till texterna. Även en del av reklamen kommer i form av filmer. (Det är faktiskt förvånansvärt lite reklam i varje nummer - jämfört med vissa papperstidningar.)
Förutom att varje nummer som sagt är gratis(!) så vill jag tipsa om den app som finns att ladda ner både för iPhone och Android...
 
Mountain Bike App for iPad, iPhone, iPod and Android devices.
Photo: IMB
 
Denna ger dig direkt tillgång till varje utgåva direkt i din mobil eller surfplatta. Och det är här som IMB verkligen kommer till sin rätt. IMB är helt enkelt en produkt som är suveränt anpassad för digitala medier. IMB hade varit värd att betala för. Men den är gratis!
 

Prev

Inga kommentarer: