söndag 9 februari 2014

Cykeldesign... en färgglad historia

Även om cyklar i första hand är ett redskap för att förflytta sig - och bör som ett sådant uppfylla vissa grundläggande mekaniska krav - så kan jag inte låta bli att ibland lockas av det rent visuella. Det är ju egentligen inte så konstigt: Man vill att saker man köper och använder både ska fungera bra och se bra ut.
Design inom cykelvärlden blir allt viktigare och precis som bilar handlar det om att komma med en ny årsmodell med ett uppdaterat utseende från föregående år. Haken med cyklar är ju att här finns det inga stora karosser att arbeta med, utan förhållandevis tunna rör av metall eller composit. Att skapa en design som sticker ut ter sig alltså som en större utmaning när det handlar om cyklar jämfört med t.ex. bilar. Kraftiga färger är ju en väg att gå. Här är några exempel från höstens cykelexpo:
 
 
 
 
 
Vill man vara kreativ själv kan man ju köpa lösa ramar och göra sitt eget bygge. Själv har jag fastnat för dessa nyligen inkomna ramar hos TCM...
 


(Bilderna ödmjukt snodda från TCM's FB-sida.
 
Jag har ju själv en Corratec så varför inte inleda våren med ett nytt utseende ;-)
 
 

2 kommentarer:

Gela sa...

Vackra cyklar! Jag kör på med min snart 20 år gamla cykel än, eller vad då jag just nu är det maken som gör kalhäll och jakobsberg med den sen han fått haveri på sin nya cykel... Hoppas han kör försiktigt med min gamla goding=). Fin runda du gjorde här om dagen. Du är tuff du!!! Gillar din blogg och önskar dig en fin söndag!/Alfaturfan

Hoover sa...

Tack för din trevliga kommentar Gela. Sköter man bara om sin gamla goding så håller den länge. 20 år är en anmärkningsvärd ålder för en cykel! Ha en fortsatt trevlig helg! :-)